Groupage

groupage

Opzoek naar Groupage ?

Wat is groupage

Als kleinere firma of KMO hebt u waarschijnlijk slechts een of een paar paletten te verschepen. Daarom kunt u zelf geen competitieve verzendingskosten bij transporteurs bekomen. Zoiets heet in het Engels “LCL – Less than Container Load” of een lading ter grootte van minder dan een container. De kleinste containers zijn typisch 20 of 40 voet lang. Idealiter overtuigt u uw klant om ten minste één container goederen af te nemen, maar dat is uiteraard niet altijd mogelijk.

Gelukkig bestaat er groupage. Daarbij verzamelen transporteurs alle verzendingen die te klein zijn om een container te vullen en verzorgen zo uw transport.

Hoeveel kost verzending via groupage

groupage transport

De verzender berekent de prijs naargelang het gewicht en de omvang van uw pakket en de bestemming. Een verzending in groupage naar China kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een verzending naar de VS, aangezien Chinese boten die in Europa leveren een lading nodig hebben om terug te kunnen keren. Meer afgelegen bestemmingen kunnen ook duurder uitkomen.

Verzending via groupage duurt over het algemeen even lang als gewone verzending van een volle container, al zijn er wel uitzonderingen bij afgelegen bestemmingen.

Voor groupage zijn er soms bijkomende vereisten inzake verpakking. Zo moeten uw paletten aan de normen voldoen en moeten verpakkingen en etiketten aangepast zijn aan de regelgeving van het land van aankomst.

Regel groupage via goedkoop transport

Verzending nodig die kleiner is dan een container? Wij regelen groupage voor een betaalbare en snelle oplossing. Vul ons formulier of contacteer ons voor meer info.